Kurser


Sprogin har eksisteret som virksomhed siden 2014. Sprogin tilbyder, kurser, vejledning og sparring i relation til børns sprog og specialpædagogik. Herudover oversætter og skriver vi undervisningsmaterialer og materialer målrettet børn. Vi samarbejder med anerkendte forskere som Eva-Kristina Salameh og Debby Cryer.
 
I indeværende år har vi fokuseret meget på børnemiljø. Vi har oversat skalaer til dagpleje (FCCERS) og til SFO/fritidshjem (SACERS) og er blevet certificeret i brugen. Vi har med bogen ’Stærkt sprogarbejde’ bearbejdet skalaerne til en mere sammenhængende tekst, hvor især den sproglige vinkel pakkes ud.
 
Desuden har vi haft fokus på de yngste med Sprogvurdering af toårige – og forældreperspektivet har vi dækket med oversættelsen af Weitzman og Greensbergs ’Jeg er klar’, som handler om, hvordan forældre kan understøtte børn i udviklingen af literacy. VI har desuden haft stor fokus på børn med flere sprog, hvilket har resulteret i oversættelsen af GrUD og bogen Børn med flere sprog. I forlængelse af det, har vi også skrevet en vejledning til Lunde og Løges fremragende ’Begrebsforståelse’. I 2019 vil vi fortsat uddanne os og beskæftige os med forskning og teori om børns trivsel, læring og udvikling.
 
I Sprogin arbejder vi grundlæggende praksisrettet med afsæt i evidensbaseret forskning. Sprogin tilbyder undervisning i evidensbaserede programmer. Vi samarbejder tæt med ERSA i USA om kvalitetsmålingsredskaberne ITERS-3 og ECERS-3, FCCERS og SACERS og har flere medarbejdere, som er certificerede i at certificere andre i brugen af skalaerne. Disse skalaer er er meget anvendt i international forskning og er nu tilgængelige i en dansk udgave.
 
I 2018 har vi samarbejdet med Aarhus Universitet og Trygfondens børnecenter om udvikling og afprøvning af den nye toårs-vurdering. På den baggrund føler vi os særligt godt rustet til at undervise i netop det.
 
Vi har lavet Sprogins eget grundkursus i sprogpædagogik med afsæt i de behov, vi møder hos de sprogvejledere og sprogpædagoger vi møder på vores kurser
 
Vi står altid til rådighed for at skræddersy netop det kursus, som I har behov for i jeres kommune eller dagtilbud.
 
Mange hilsner
Trine Kjær Krogh
Daglig leder af Sprogin

Klik på kurserne til venstre for nærmere information