Mere end ABC

Kurset henvender sig til: Konsulenter, ledere og pædagoger.

Målet med kurset er deltagerne erhverver sig et stærkt grundkendskab i Hanens tilgang til literacy og hvordan man fremmer literacyfærdigheder i praksis.

Indhold: Kurset afvikles med udgangspunkt i bogen Mere end ABC.

Der vil blive præsenteret aktuel forskning og en bred vifte af strategier for pædagoger og børnehaveklasselærere, som de kan anvende i praksis med grupper af børn. Her er fokus på hvordan børn lærer, og hvordan man kan hjælpe dem med at lære mere sprog og lege med skrift. Mere end ABC identificerer seks byggesten indenfor literacy og dedikerer et særskilt kapitel til hver, som vi vil se nærmere på.

På kurset arbejdes der desuden med hvordan vi kan engagere børn i turtagning og hverdagens samtaler. Der vil være ideer til narrative forbedringer og hvordan man kan fremme kompleks, abstrakt sprogbrug, der er afgørende for læseforståelse. Vi sætter også fokus på literacy-miljøer og støtter børn i at forstå, hvordan bogstaver er interessante og der vil blive vist eksempler på hvordan man kan støtte børn med fonologisk opmærksomhed og give dem lyttefærdigheder, der sætter børnene i stand til at bryde ord ned i mindre dele, og at associere bogstaver med tilsvarende lyde.
På kurset præsenteres praktiske strategier, som kan anvendes til at styrke ordforråd, dialogisk læsning og tidlig literacy i hverdagen.

Arbejdsformer: Dialogbaseret undervisning, analyse af filmeksempler og små opgaver undervejs.

Kursusramme: Fire dage.

Datoer: Mandag den 7. maj, tirsdag den 22. maj, torsdag den 31. maj og onsdag den 6. juli 2018 kl. 15.-19.00

Pris: 3.750 kr. ex moms – 4687,50 kr. inkl. moms. I prisen er inkluderet Mere end ABC (dansksprogede), med forplejning (velkomstkaffe/te og aftenbolle inkl. drikkevare).

Tilmelding: [email protected]

Sidste tilmeldingsfrist: Fredag den 6. april 2018

Hvor: Tjærebyvej 25, 4000 Roskilde

Adgang for alle


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

CeSoB

Trine Kjær Krogh er associeret partner med CeSoB – Center for social bæredygtighed. www.CeSoB.dk.

Kontaktinformation

Trine Kjær Krogh
Astrupvej 10
2700 Brønshøj
Mobil: 41 40 39 27
Mail.: [email protected]
Udviklet af Revol8