Lydhørt samarbejde mellem barnets voksne

Hvordan bliver det muligt at optimere fælles ansvar ift. barnets (sproglige) udvikling og trivsel?

For lærere, pædagoger, sprogpædagoger og logopæder

Underviser: Vibeke Petersen, aut. psykolog

Hvordan kan de professionelle skabe samarbejde med forældre, hvor der lægges op til lydhørt samarbejde og fælles ansvar? Hvordan kan de professionelle invitere og møde forældre, der evt. er tilbageholdne eller har andre idéer om samarbejde? Evt. har et andet syn end de professionelle på, hvordan barnets udvikling bedst styrkes?

Mit bud er, at vejen er nysgerrighed og interesse for hvordan forældrene ser deres barn, og hvad de ønsker og har af intentioner. Hvis det lykkes at lytte på en måde, hvor forældrene får lyst til at tale med de professionelle, og hvor de professionelle taler på en måde, hvor forældrene får lyst til at lytte på de professionelles synspunkter, er vejen banet. Det er de professionelles ansvar at invitere til en sådan dialog.

Undervisningen foregår som dialogbaserede oplæg, og I skal tale sammen med hinanden 2 og 2 med udgangspunkt i en interviewguide. Målet er, at jeres erfaringer gøres til genstand for nysgerrig undersøgelse af, hvad der allerede virker eller måske ville kunne virke igangsættende for et lydhørt samarbejde.

For yderligere information, prisforslag og tilrettelæggelse kan du henvende dig til:

Heidi Hansen, [email protected] eller

Vibeke Petersen, [email protected] Petersen, tlf. 4085 5081

Adgang for alle


Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

CeSoB

Trine Kjær Krogh er associeret partner med CeSoB – Center for social bæredygtighed. www.CeSoB.dk.

Kontaktinformation

Trine Kjær Krogh
Astrupvej 10
2700 Brønshøj
Mobil: 41 40 39 27
Mail.: [email protected]
Udviklet af Revol8